fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Mennyi kollagén kell naponta?

Mennyi kollagén kell naponta? És hogyan máködik a kollagén a szerezetünkben?

Nem szedsz kollagént? Pedig erősen ajánljuk a szedését!

A kollagén áldásos hatásait a szépségipar régóta ismeri, úgy szerepel a köztudatban, mint a „fiatalság forrása”. A kollagén nem más, mint egy -a szervezetben legmagasabb arányban előforduló- fehérje, amely számos funkciónkat támogatja. A különböző krémekkel való bevitelnél azonban sokkal hatékonyabb, ha közvetlenül juttatod a szervezetedbe a hidrolizált formában lévő kollagént – vagyis egyszerűen lenyeled kapszula formájában!

Főleg arról híres a kollagén, hogy segít megőrizni a bőr fiatalságát, illetve, ha már megjelentek az első apró ráncok, hatékonyan veheti fel velük a harcot. Ennél azonban sokkal többre képes, ezért nem csak azoknak ajánlott szedni, akik az idő

Nézzük először, hogy miben segít a kollagén.

  • Segít javítani a haj, köröm és bőr állapotán. Segít megállítani a hajhullást, a bőr feszesebb és hidratáltabb lesz, a köröm sokkal erősebb lesz tőle. Csökkenti a ráncokat, ráadásul az UV sugárzás káros hatásait is képes csökkenteni. A striák halványodnak tőle, a hegek gyorsabban fakulnak, a bőrfelszín pedig simábbá válik, a narancsbőr felszámolásában is segíthet egy kiváló életmód mellett.
  • Ízületi panaszok esetén is javasolt az alkalmazása, de a porcok, inak, szalagok állapotán is segít. A csontok ellenállóbbak lesznek, stimulálja a csontképző sejteket, és a kalcium felszívódása is sokkal kedvezőbb általa. Ebből következik az is, hogy kollagén szedése mellett kalcium kiegészítés is javasolt.
  • A regenerálódás alapköve. A sejtek cserélődésében- gyógyulásában nagy szerepet kap a kollagén, így műtétek, hegek, sérülések esetén is szoktam javasolni az alkalmazását. Kollagén felel például azért, hogy sebzés esetén a vér alvadásnak indul, hegesedik, valamint azért is, hogy új bőr épül. Az izomszövetet is kiválóan regenerálja, az izomépítést elősegíti, emellett pedig a zsírégetést is támogatja.
  • Szem egészségéért felel. A szaruhártya, a retina és a sclera alkotója.
  • A belek, agy, szív egészségére, emésztésre gyakorolt hatása sem elhanyagolható.

Gyermekek -orvos által ajánlott adagolás mellett-, várandósok, szoptató édesanyák is bátran alkalmazhatják. Ügyelni kell arra, hogy szedése mellett a C-vitamin bevitelét se hanyagoljuk el, ugyanis C-vitamin is szükséges a kollagén előállításához. Kiválóan felszívódik szájon át szedve, az anyagcserét is javítja. Ismert kockázata jelenleg nincsen, ételallergiásoknak azonban oda kell figyelni arra, hogy milyen forrásból származik a termékben lévő kollagén, hal-, hús-, tojásszármazékok ugyanis előfordulhatnak benne. Több forrásból származhat a kollagén, és a marhakollagént szoktam leginkább ajánlani, ehhez tartozik ugyanis a legtöbb kutatási eredmény, a sertéskollagént leggyakrabban ipari célokra használják, a csirkéből származó kollagén pedig a madárbetegségek kapcsán felmerülő magasabb rizikófaktor miatt nem ajánlott.

Mennyi kollagén kell naponta?

Jelenleg nincsen bizonyítottan javasolt számolási mód. Naponta 2000 mg az általános ajánlott mennyiség egy felnőtt számára, de sportolóknak a 10.000 mg közelítése az ajánlott. Folyékony és kapszulás formában is kiválóan felszívódik. Bélflóra regeneráló étrend esetén érdemes azonban a kapszulás formulát választani.

Mikor ajánlott különösen a használata?

Bélflóra regeneráló étrend esetén, műtétek előtt illetve után, várandósan a pocak bőrének rugalmassága miatt, és szülés után a szövetek regenerálódása miatt, aktív megterhelő fizikai munka esetén, aktív sporttevékenység, korábbi sérülések esetén, új sérülések megakadályozása végett, hajhullás megszüntetésére és gyenge körmök megerősítésére. A napi folyadékbevitelt ajánlott 0.5 dl/tskg szinten tartani, ehhez pedig arányosan literenként 500-800 mg C-vitamint szedni.

Konklúzió

Kollagént szedni veszélytelen, annak mellékhatásai nem ismertek (kivétel a kollagén forrása az arra érzékenyeknek). Kúraszerűen is lehet alkalmazni, de huzamosabb ideig történő alkalmazása után (~3-4 hét) várható biztos eredmény.

+1: Bélflóra regenerálás

Táplálékkiegészítők mellett érdemes pár havonta odafigyelni a bélflóra építésére is, a terápiás csontleves pedig bővelkedik jóminőségű kollagénben. Terápiás csontleves alatt egy olyan, legalább 24 órán át, zöldségekkel főtt csirke-marha porcos részeiből álló kocsonyásra főtt levest értünk, amely kúraszerű alkalmazás esetén segíti a bélflóra egészségének megőrzését. Számos ételérzékenység kezelésében alkalmazzák, ebben az időszakban érdemes különösen odafigyelni a tiszta étkezésre, kiiktatni a glutén- és tejtartalmú ételeket, és megemelni a zöldségek mennyiségét. A jó minőségű húsok a magas fehérjetartalom miatt szintén szerves részét képezik a csontleves kúrának.

COLLAGEN PLUS – HIDROLIZÁLT MARHA KOLLAGÉN – NUTRI NATURE – 90DB

Social Share