fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Kollagén terhesség alatt

Kollagén terhesség alatt

Kollagén terhesség alatt

A prémium kollagéntermékek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy teljesebb, élénkebb életet élhessünk. De az is tény, hogy nem minden életszakasz egyforma. Az egyik percben egy maratoni edzésre készülünk, a másikban pedig már egy új jövevénnyel járó csodálatos világra. Annak érdekében, hogy egy átfogó útmutatást nyújtsunk a wellness fókuszú, kollagénnel támogatott életmódhoz, az egyik leggyakrabb kérdésre összpontosítunk: „használhatom a kollagént a terhesség alatt?”. Megvizsgálunk néhány kardinális tényezőt, amiért a kollagén napjainkban hatalmas népszerűségnek örvend, és megpróbáljuk megérteni, hogy ezek az előnyök vajon átvihetők-e ebbe a csodákkal és izgalmakkal teli életszakaszba is. Nézzük!

Tulajdonképpen milyen előnyei vannak a kollagénnek?

Mint azt tudjuk, a kollagén a szervezetben leggyakrabban előforduló fehérje, és számos szövetnek, köztük a bőrnek, az izmoknak, a csontoknak, az ízületeknek, az agynak és a szívnek nyújt optimális erőnlétet, kialakítást és épséget.

Kollagén a bőrért

A kollagén számos szempontból fontos a bőr számára. Ahogy öregszünk, szervezetünk természetes kollagéntermelése csökkenni kezd, ami finom, majd erőteljesebb vonalakhoz és megereszkedett bőrképhez vezethet. A kollagén segít megőrizni a felhám feszességét, dús, hidratált és rugalmas felületet eredményez. Ami a bőrszövetet illeti, a kollagén szilárdságot és rugalmasságot is garantál.

Kollagén az ízületeknek

A szalagok, ízületek és inak mind a testünk bonyolult mátrixának részei, amelyek nagyrészt kollagénből állnak. Bármennyire is fontos a testmozgás az életünkben, a megerőltető, folyamatos erőfeszítés és más életesemények megterhelhetik testünket, különösen az izmokat és az említett testrészeket. Az emészthető kollagén, azaz a hidrolizált kollagén étrendbe történő beépítése segíthet ennek felszámolásában, és az ízületek egészségének támogatásában.

Kollagén a test számára

A kollagén testünk létfontosságú építőköve, beleértve a bőrt, a hajat, a körmöket, a csontokat és az ízületeket is. Szervezetünk önmagában nem képes elegendő mennyiségű kollagént szintetizálni, és sajnos az étrendünk minimális kollagént tartalmaz. Ha azonban étkezési szokásainkat kiegészítjük direkt bevitellel, hozzájárulhatunk céljainak támogatásához.

Kollagén a terhesség alatt: használhatom, ha babát várok?

Figyelembe véve a fenti tényezőket, érthető, hogy miért akarják a nők változatlanul tovább folytatni a napi adagolást a terhesség ideje alatt is: a bőr rugalmasságáért, az ízületi támogatásért és az általános jólétért. De visszakanyarodva a fő témakörre, ne feledkezzünk meg róla, hogy a kollagén valójában egy étel, és a jó minőségű tápanyag természetesen biztonságos a terhesség alatt is. Sőt, okkal feltételezhetjük, hogy kifejezetten előnyös is a baba számára, mert az egyedülálló aminosavak átjutnak a méhlepényen, és mintegy ránavigálják a babát egy egész életen át tartó egészségesebb kötőszövetprogramra, ami azt jelenti, hogy tisztább bőrt, erősebb ízületeket, ép artériát kínálunk neki már élete korai szakaszában. Ennek ellenére fontos, hogy olyan kollagént válasszunk, amely a legjobb összetevőkből készül, és megfelel a helyes gyártási gyakorlatnak. Plusz nem árt az sem, ha odafigyelünk a nehézfémek elleni teszt és egy élelmiszerbiztonsági tanúsítvány meglétére. Illetve, ha már itt tartunk, jó, ha tudod, hogy az I-es típusú kollagén kiemelten fontos a nők egészségének megőrzésében és a terhesség során. Segíthet a haj-bőr-köröm egészségének a fenntartásában.

Várandósság alatt szedhető marha- és halkollagén is!