fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

kollagén megereszkedett bőrre

Segít-e a kollagén visszanyerni a bőrünk feszességét a terhesség után?

Kollagén megereszkedett bőrre? Hogyan előzzük meg a terhességi csíkokat? Mennyire hasznos a kollagén használata a terhesség alatt? Milyen típusú kollagént válasszunk? Lehet-e szoptatás alatt szedni?

Kollagén szedése terhesség alatt

A terhességi csíkok a bőr hirtelen nyúlása által keletkeznek, amelyek kezdetben vöröses, majd fehér színűek. A kialakulása hátterében az áll, hogy a bőr alatti kötőszövet nem képes olyan ütemben növekedni, ezért megszakad. A kötőszövet gyengeségét okozhatja a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, valamint genetikai korlátok is állhatnak a háttérben. Jó hír azonban, hogy egy napjainkban igen népszerű táplálékkiegészítővel sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a striákat.

Hogyan előzzük meg a terhességi csíkokat?

A bőrünk megközelítőleg 70%-át a kollagén alkotja, ezen belül főként az I-es típusú kollagén. Rugalmas, nedvesség megtartó tulajdonsággal rendelkezik. Ha megfelelő mennyiség van a szervezetünkben, akkor a terhességi csíkok elkerülhetőek. Fontos tudni, hogy a 20 éveink vége fele a kollagén mennyisége évente körülbelül 1%-ot csökken szervezetünkben. Érdemes ezt a mennyiséget kiegészítővel pótolni, mivel a modern táplálkozásunk kevésbé tartalmazza már.

Terhesség alatt kiemelten fontos odafigyelni a táplálkozásra és testmozgásra is. Fontos, hogy biztosítsuk a változatos tápanyagokat a babának és ne csak a kalória mennyiségét gyarapítsuk. A mozgás által javul a vérellátás a szervezetben és segíti a tápanyagszállítást is.

A kollagén kiegészítők is jobban fognak hasznosulni a szervezeteben, ha rendszeresen mozgunk. A rendszeres testmozgás növeli a szerotonin hormon szintet, amely által boldogabbnak érzed magad és ezt a baba is megérzi.

Mennyire hasznos a kollagén használata a terhesség alatt?

Várandóság alatt a bőr folyamatosan nyúlik, főként a hason és a fenék környékén. Ezt az intenzitást a testünk már kevésbé tudja követni, ezért striák alakulhatnak ki. Kutatások bizonyítják, hogy a terhesség alatt szedett kollagén segít megelőzni a terhességi csíkokat, arról nem beszélve, hogy a babának is szüksége van a kollagénre. Segít elkerülni a terhesség utáni bőr szárazságot és haj problémákat. Az anyuka megnövekedett testsúlya miatt előfordulhatnak ízületi problémák, amelyet szintén segít enyhíteni és megelőzni a kollagén. Láthatjuk, hogy egy fontos kiegészítőről van szó a kismamáknak.

Kollagén megereszkedett bőrre is ajánlott. De milyen típusú kollagént válasszunk?

Az I-es típusú kollagént tartalmazó készítmények a leghasznosabbak ebben az időszakban, mivel a bőr ezt tartalmazza főként. Ez a típus található meg 90%-ban a szervezetünkben. Nálunk már 3 termékből tudtok választani:

Marine collagen+ tengeri hal alapú kapszulás készítmény, amely rendkívül jól szívódik fel és jó választás azoknak, akik kerülik a marha eredetű termékeket. A Collagen+ marha eredetű, szintén egy jól felszívódó kapszulás formula és ez a termék is mesterséges adalékanyag mentes. A Collagen komplex por egy több komponensű kollagén készítmény por formátumban, amely az I-es, II-es és III-as típusú hidrolizált kollagén mellett hialuronsavat is tartalmaz. Ezek az összetevők támogatják a bőrünk egészségét és emellett az ízületeinkre is jótékonyan hatnak.

Lehet-e szoptatás alatt szedni?

Igen, lehet. Ajánlott olyan terméket használni, amely mentes a felesleges adalékanyagoktól, mert ezek a babára még intenzívebben hatnak, mint az anyukára. Büszke a cégünk arra, hogy a termékeink mentesek a felesleges adalékanyagoktól, ezért bátran tudjuk ajánlani a kismamáknak is.