Blog

Miért válasszunk komplex kollagén terméket?

2021.06.07 15:33
Miért válasszunk komplex kollagén terméket?

Miért szedjünk kollagén port? Miért fontos, hogy komplex kollagén port vegyünk? Mit tartalmazzon egy kollagén por?

Korábbi cikkeinkben is írtunk a kollagén és a hialuronsav szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, amelyek eddig külön-külön szerepeltek termékeinkben, azonban most már elérhető egy komplexebb változat is, amit úgy állítottunk össze, hogy több problémában is a segítségre legyen.

A termék tartalmaz hialuronsavat, C vitamint és 3 különböző eredetű kollagént, ezek a hidrolizált marha kollagén, a hidrolizált hal kollagén és a II-es típusú csirke kollagén. Ez a kombináció együtt szedése rengeteg előnnyel bír.

Nézzük át őket részletesebben, hogy miért jó egy komplex kollagént szedni:

 1. Biztosítja az ízületi folyadékot és a rugalmas szerkezetet a kötőszöveteknek
  A marha és a hal kollagén források biztosítják főként az I-es és a III-as típusú kollagént, amelyek gyakorlatilag a szervezetben majdnem mindenhol megtalálhatóak. Az I-es típusú kollagén és a hialuronsav biztosítja az ízületi folyadékot, megakadályozza, hogy a porcszövet komolyabban sérüljön.


 2. Javítja a porcszövet állapotát
  A porcszövet II-es típusú kollagént tartalmaz, ezért került csirkeporc kollagén a termékünkbe. A folyamatos ütődés által sérül a porc szerkezet – ez különösen a térdízületre jellemző-, a IIes típusú kollagén pótlásával biztosíthatjuk a visszaépítését.


 3. Segít megfiatalítani a bőrünket
  Mivel a bőrünk megközelítőleg 70%-át kollagén alkotja, ezáltal nagyban befolyásolja a bőr feszességét, hidratáltságát és rugalmasságát. Nagy nedvességmegkötő tulajdonsága révén segít eltűntetni a ráncokat is.

 4. Javítja a körmök és a haj egészségét
  Mivel ezek a területek is tartalmaznak kollagént, fogyasztása által javul a fényük és a rugalmasságuk.


 5. Erősíti a csontokat és segít megakadályozni a csontritkulást
  A csontok esetében általában a kálciumra jut a nagyobb figyelem, azonban a csont belső rugalmas, rácsos szerkezetét az I-es típusú kollagén biztosítja, amely csökkenti a csont törékenységet.

 6. Csökkenti a gyulladásokat és antioxidáns hatású
  A kollagénben található glicin erős antioxidáns és gyulladás csökkentő hatással bír. A gyulladások a korunk nagy problémája, amelyet kiemelten javasolt csökkenti, mert komoly egészségkárosító hatással bír, ha hosszan fennáll.

Kiknek ajánljuk a Nutri Nature Collagen por termékét?

Elsősorban azoknak, akik meg szeretnék előzni az ízületi problémákat vagy szeretnék, hogy a már meglévő ízületi probléma megszűnjön. Termékünk folyamatos használata mellett nem csak a szabadabb mozgást kaphatjuk vissza, emellett segít eltűntetni a ráncokat, visszanyerni a bőr rugalmasságát és nedvesség tartalmát is.

A termék főbb összetevőit olyan állati részekből vonják ki, amelyeket a mai modern táplálkozásunk által már nem fogyasztjuk, ezért is javasolt ezeket táplálékkiegészítő formában bevinni.

Fogyasztása:
Az ízületekben elég gyér a vérkeringés, ezért fogyasztása leginkább mozgás előtt javasolt fél órával. Fizikai terhelés során javul a vérellátás a szervezetben, ezért könnyebben eljutnak a tápanyagok a célhelyre. Ha nem sportolunk az adott napon, akkor fogyasszuk a nap reggeli időszakában, amikor aktívabbak vagyunk!

Nézd meg egyedi fejlesztésű termékünket↘️