fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Miért van szükségünk magnézium pótlásra?

Miért van szüksége a testünknek magnéziumra? Mik lehetnek a magnézium hiány tünetei? Mik a legjobb forrásai? Miért jelent gondot a felszívódása egyes esetekben? Miért került B6 vitamin a termékünkbe? Kiknek ajánljuk a magnézium pótlását?

Miért van szüksége a testünknek magnéziumra?

A magnézium (Mg) előfordulás gyakorisága tekintetében a negyedik elem az emberi szervezetben, megtalálható minden sejtünkben. Egy felnőtt ember teste nagyságrendileg 20-28g magnéziumot tartalmaz, amelynek 50-60%-a a csontokban található. Nagy mennyiség van még az izmokban, a májban és az idegrendszer sejtjeiben. A magnézium több mint 300 enzim működésében vesz részt, fontos szerepe van az energia nyerő folyamatokban, a fehérje szintézisben és a pajzsmirigy hormon előállításában.

Mik lehetnek a magnézium hiány tünetei?

• Nyugtalanság
• Fáradtság
• Allergia
• Remegés
• Izomgörcsök
• Magas vérnyomás
• Rossz minőségű alvás
• Hiperaktivitás
• Memória zavarok és tanulási problémák
• Szívritmus zavarok

Mik a legjobb magnézium források?

A legjobb források közé tartoznak a polipok, a vadhúsok, a quinoa, a sütőtök és a zöld leveles zöldségek. A felsorolt táplálékokból ritkán fogyasztunk eleget és a növények egyre magnézium szegényebbek az egyoldalú műtrágyázás miatt. A lakosság jelentős része szenved magnézium hiányban, javasolt valamilyen étrendkiegészítő formában pótolni ezt a deficitet.

Miért jelent gondot a magnézium felszívódása sok esetben?

Bármennyire is szeretnénk a hiányzó magnéziumot táplálék kiegészítőkkel pótolni, csekély mennyiség fog felszívódni, ha nem megfelelő formátumot választunk. Sok gyártó magnézium-oxidot használ a termékeiben, amelyek felszívódási aránya igen alacsony, mindössze 4%. A Nutri Nature tripla magnézium egy jól felszívódó kombinációt választott, amely magnézium-karbonátot, magnézium-citrátot és magnéziumlaktátot tartalmaz. A citrát és laktát forma rendkívül jól szívódik fel, azonban nagy mennyiségben lakszatív (hashajtó) hatású lehet, ezért kaptak helyet csak kisebb adagban a termékben. A magnéziumkarbonátnak magas az elemi Mg tartalma, ezért jó alapot biztosít a készítménynek.

Miért került B6 vitamin a termékünkbe?

A B6 vitamin segíti a magnézium felszívódását a vékonybélben. Több mint 100 enzim működésében vesz részt, valamint jó hatással van az idegrendszerre is.Kiknek ajánljuk a magnézium pótlását?

Gyakorlatilag mindenkinek, akik küzdenek a fentebb említett panaszokkal, illetve akik szeretnék megelőzni őket. A napi ajánlott mennyiség 250-500mg, amely függ az egészségi állapotunktól, a sportolási szokásunktól és a stressz szintünktől is. A napi adagunkat javasolt a reggeli, valamint az esti órákban bevenni.

COLLAGEN PLUS – HIDROLIZÁLT MARHA KOLLAGÉN – NUTRI NATURE – 90DB

Social Share