fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Itt az őszi szezon – Forró italok, hideg idő, száraz bőr és a fájós ízületek

Szeretnéd megtudni, hogy mennyi kollagénre van szükséged? Miért találkozhatunk több féle dózissal is? Szedhetjük a hidrolizált kollagént napi szinten?

Mennyi kollagénre van szükségünk?

Mivel a modern táplálkozásunkban már nem nagyon fogyasztjuk az állatok azon részét, amelyek a kollagént tartalmaznák, ezért szükségünk lehet ezt a hiányzó mennyiséget étrendkiegészítővel pótolni, ugyanis a húszas éveink után a kollagén mennyisége a szervezetben évente körülbelül 1%-kal csökken.

A hidrolizált kollagén több forrásból is származhat, a leginkább elterjedtek a hal és marha eredetű. A bevitt mennyiség leginkább a célunktól függ. Ha egy szebb, feszesebb, hidratáltabb bőrre vágyunk, kisebb mennyiség is elegendő lehet.
Kutatások bizonyítják, hogy akár napi 2 gramm hal kollagén szedésével 12 hét után jelentős javulást lehet elérni a bőr hidratáltságában, rugalmasságában és a ráncok elhalványításában. Ez azért is lehetséges, mert a kis molekula súlyú hal kollagén [link a hal kollagén cikkre] gyorsabban és jobban szívódik fel, mint a más forrásból származó társai. Ez a kis mennyiség elegendő ahhoz is, hogy a sebeink gyorsabban gyógyuljanak, továbbá a körmünk és a hajunk is erősebb és rugalmasabb legyen.

Fontos kiemelni azonban a C vitamin fogyasztását, hiszen a testen belüli kollagén képzés elengedhetetlen eleme. Továbbá a napi megfelelő vízfogyasztás is szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk hidratált legyen.

Ha a célunk az izom építése vagy egy izületi sérülés helyreállítása, ebben az esetben nagyobb dózisra van szükségünk, megközelítőleg 10-15 grammra naponta.

Szedhetjük a hidrolizált kollagént napi szinten?

A válasz: igen. Mivel a kollagén folyamatosan csökken a szervezetünkben érdemes a napi rutinunkba építeni a fogyasztását. Mindig válasszunk jó minőségű kollagén peptidet a jobb felszívódás érdekében. A Nutri Nature termékeit ebben a formátumban találod meg. Próbáltad már?