fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Marha kollagén hatása

Mi a marha kollagén hatása, és milyen előnyökkel jár a szedése?

A kollagén kiegészítők növekvő népszerűsége miatt felmerülhet a kérdés, hogy mi is az a marhakollagén, és miért is olyan jótékony az egészségére nézve, voltaképpen mi a marha kollagén hatása?  A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje az emberi szervezetben. Szerkezeti vázát alkotja bőrünknek, szerveinknek, csontjainknak és számos további résznek. A test ragasztójaként is emlegetik. Az életkor előrehaladtával szervezetünk kollagéntermelése lelassul, ami ráncokhoz, megereszkedett bőrhöz, fokozódó ízületi fájdalmak kialakulásához és az öregedés egyéb jeleihez vezet. A kollagénvesztés a húszas éveink végén kezdődik, és évente megközelítőleg 1%-kal csökken a mennyisége az emberi szervezetben. Szerencsére a marhakollagén segíthet helyreállítani a szervezetben ennek az esszenciális fehérjének a természetes szintjét. Íme egy gyors áttekintés erről az hatékony fehérjéről és számos előnyéről és a marha kollagén hatásáról.

Mi az a hidrolizált marhakollagén?

A hidrolizált marhakollagén – más néven marhakollagén peptid -, egy olyan kollagénfajta, amely hidrolízisen ment keresztül, amely során a kollagénfehérjéket kisebb molekulákra, úgynevezett kollagén peptidekre bontották. Mivel ezek a molekulák sokkal kisebbek, mint más kollagéntípusok, a szervezet könnyen meg tudja emészteni és fel tudja használni különféle szükségleteihez. Ezen túlmenően a hidrolizált marhakollagén nagy mennyiségben tartalmaz két fontos aminosavat, a glicint és a prolint. Ezek az aminosavak fontos szerepet játszanak a szövetek erejének és rugalmasságának megőrzésében, valamint segítenek csökkenteni az öregedés jeleit, például a ráncokat, ízületi kopásokat. Több mint 29 kollagéntípust azonosítottak és osztályoztak elsősorban felépítésük szerint. A testünkben megtalálható kollagén több, mint 90%-a I. típusú kollagén.

Mi is valójában a marhakollagén?

A marhakollagén a tehenekből származó kollagén egy fajtája. Ideális formátum azok számára, akik csökkenteni szeretnék a színhús bevitelét, de továbbra is fontosnak tartják kiegészíteni a fehérje bevitelüket. Az elkészítéséhez tehéncsontokat vagy egyéb szarvasmarha részeket vízben forralnak. Miután a kollagént kivonták, megszárítják és porrá törik, hogy kiegészítőt képezzenek belőle.

A marhakollagén hatása

1) Segíthet a csontritkulás megelőzésében és a csontok  és fogak erősségének megtartásábanSzámos tanulmány kimutatta, hogy a marhakollagén nemcsak az csontritkulás (osteoporosis), hanem a csontok általános egészségi állapotára is jótékony hatású. A marhakollagén rengeteg alapvető tápanyagot tartalmaz, amelyek bizonyítottan segítik a fájdalomcsillapítást és a mobilitás növelését. Gyulladáscsökkentő hatása miatt különösen hasznosnak bizonyult a krónikus ízületi fájdalom és merevség csökkentésében. Ezenkívül a marhakollagén elősegítheti az egészséges csontok kialakulását azáltal, hogy növeli a szervezet azon képességét, hogy új csontszövetet hozzon létre, és csökkentse a meglévő csontszövet lebontását. Kutatások kimutatták, hogy az időskori csonttörések az esetek jelentős részében nem a csontok kálcium mennyiségének csökkenése miatt következtek be, hanem a lecsökkent kollagéntartalom miatt, mivel a kollagén adja a csontok belső rugalmas, hálós szerkezetét. Ez a szerkezet biztosítja, hogy a csontok ellenállóbbak és kevésbé törékenyek legyenek.
A kollagén bevitele mellett sokat tehetünk a csontjaink egészségért, ha aktívak vagyunk. Ugyanis az inaktív életmód által a szervezet gyorsabban bontja az izmok és a csontok szerkezetét. Emellett a K és a D vitamin bevitelével is segíthetjük a csontjaink minőségének megőrzését. Először D-vitamin szükséges a kálcium bélben való felszívódásához, ezután K vitamin nélkülözhetetlen a kálcium csontokba való beépüléséhez.

2) Támogathatja az ízületek egészségét A marhakollagén ízületekre gyakorolt pozitív hatásait is tanulmányozták, mivel képes építőelemeket nyújtani a porcszövetek helyreállításához, valamint támogatja az ízületek kenését az ízületi folyadékban megnövekedett hialuronsav termelés révén. A kutatások azt igazolják, hogy a marhakollagén csökkentheti az ízületi gyulladást és annak tüneteit, például a merevséget és a fájdalmat, miközben helyreállítja az érintett ízületek mobilitását. Továbbá a marhakollagén fogyasztása javíthatja a rugalmasságot és a mozgástartományt, miközben csökkenti az edzés által kiváltott izomfájdalmat, és az esetlegesen kialakult sérülések felépülési idejét.

3) Segít megőrizni a bőr fiatal állapotát A marhakollagén potenciális bőregészségügyi előnyeit is tanulmányozták, mivel képes serkenteni az új sejtek növekedését. Alapvető építőelemeket biztosít a kötőszövetek számára, beleértve az elasztint és a keratint, amelyek szükségesek az egészséges bőrtónus textúrájának feszességének és rugalmasságának fenntartásához. A tanulmányok azt sugallják, hogy a marhakollagén csökkentheti a ráncokat, miközben javítja a bőr hidratáltsági szintjét, így az idő múlásával fiatalosabb, élénkebb arcbőrt varázsolhat elő. Ezenkívül a kutatások azt igazolták, hogy a marhakollagén rendszeres szedése elősegítheti a sebek gyorsabb és szebb gyógyulását az új sejtek növekedésének serkentésével.

Marha kollagén hatása
Marha kollagén hatása

4) A marhakollagén segíthet a terhességi csíkok megelőzésében Várandóság alatt a bőr folyamatosan nyúlik, főként a hason, a melleken és a fenék környékén. Ezt a hirtelen növekedést a testünk már kevésbé tudja követni, ezért striák alakulhatnak ki. A marhakollagén jelentős előnyökkel járhat a terhesség ideje alatt is. A várandósság gyakran az elasztin és a kollagén szintjének csökkenését okozza a bőrben, ami striákat eredményez. A marhakollagén bevitele segít a szervezet kollagénszintjének feltötődésében és a meglévő kötőszövetek helyreállításában, ami simább bőrt és összességében kevesebb striát eredményez. A marhakollagén hatékony és biztonságos
módja az egészséges és rugalmas bőr elősegítésének a terhesség ideje alatt, ezért nagyszerű hír lehet azoknak a várandós kismamáknak, akik szeretnék elkerülni a striákat, miközben megőrzik általános egészségi állapotukat.

5) A marhakollagén javíthatja a haj és köröm állapotát A marhakollagén egy csodálatos tápanyag, amely nemcsak a bőr egészségének megőrzésében segíthet, hanem javíthatja a körmök és a haj erősségét és megjelenését. A kutatások azt igazolják, hogy a marhakollagén fogyasztása serkentheti a hajhagymák aktivitását, növelve a haj vastagságát és fényét, miközben segít megelőzni a hajvégek töredezését, elvékonyodását és a túlzott hullást. A marhakollagén rendszeres fogyasztása a körmök erősödését is elősegítheti azáltal, hogy belülről táplálja őket, így kevésbé hajlamosak az idő múlásával repedezett hasadáshoz és elszíneződéshez.

6) Fokozhatja az edzés hatékonyságát Ahogy arra késztetjük a testünket, hogy jobb teljesítményt nyújtson, úgy válik a marhakollagén egyre hangsúlyosabbá az egészséges sportteljesítmény támogatásának módjaként. A mindent összetartó – ragasztóként emlegetett – kollagén kritikus szerepet játszik abban, hogy a sportolás közben képesek legyünk hosszabb távokat futni, magasabbra ugrani és nagyobb súlyokat emelni. Mindemellett nagy szerepet játszik abban, hogy gyorsabban és hatékonyabban gyógyuljunk vissza a sérülésekből, ha beépítjük a napi táplálkozásunkba. A kollagén pótlásával a sportolni vágyók gyorsabban gyarapíthatják az izomtömeget, és megőrizhetik az erősebb csontokat és ízületeket az életük során. Legyen szó rekreációs vagy profi sportolóról, a marhakollagén segíthet abban, hogy könnyebben és fenntarthatóbban érje el a sportban kitűzött céljait.

Marha vagy más forrású kollagén a jobb?

A marhakollagénhez képest más kollagénforrások, mint például a tengeri és növényi alapú változatok eltérő tulajdonságokat és előnyöket kínálnak. A tengeri kollagén óceáni halakból származik, és a marhakollagénhez képest kicsivel magasabb biológiai értékkel büszkélkedhet (felszívódási rátával), ami gyorsabban szívódik fel a bélben. A növényi alapú kollagének gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, mint például az aloe vera, probiotikumok és enzimek, amelyek további egészségügyi előnyökkel járnak. Végső soron a marhakollagén továbbra is az iparág vezető szerepét tölti be a hatékonyság és a rendelkezésre állás tekintetében, de minden kollagéntípus egyedi előnyökkel jár, amelyeket érdemes figyelembe venni a termék kiválasztásakor. A marhakollagént általában azért részesítik előnyben, mert hasonló a szerkezete az emberi bőrhöz.

Hogyan érjük el a maximális eredményt a marhakollagén segítségével?

A kutatások szerint a marhakollagén segíthet az ízületi fájdalmak kezelésében, csökkentheti a ráncokat, javíthatja az emésztést, valamint támogathatja a haj, a bőr és a köröm egészségét. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a marhakollagén-kiegészítésből, fontos ügyelni a megfelelő adagolásra és a kiváló minőségű marhakollagén kiválasztására. Ezenkívül a marhakollagén általában akkor működik a legjobban, ha más tápanyagokkal, például C-vitaminnal kombináljuk, amely elősegíti a szervezet természetes kollagéntermelését. A marhakollagén napi rendszerességű fogyasztása segít maximalizálni ebből a hatékony kiegészítőből származó előnyöket.

Mivel az ízületeinkben elég gyér a vérkeringés, ezért javasolt mozgás előtt fogyasztani a marhakollagént, ha az ízületeink állapotán szeretnénk javítani. A mozgás során megnövekszik a vérátáramlás, ezáltal könnyebben eljutnak a tápanyagok a célhelyre. Ebben az esetben a por formátumot célszerű használni vízzel elkeverve, mivel gyorsabb a felszívódása.

A marhakollagén mellékhatásai

Az már igencsak köztudott, hogy a marhakollagénnek számos előnye van, az ízületi fájdalmak enyhítésétől a sima és rugalmas bőr eléréséig. Emellett kiemelendő, hogy a marhakollagénnek nincsenek negatív mellékhatásai. A kollagén kinyerésére használt szarvasmarha szövet teljesen biztonságos, vegyszerektől, méreganyagoktól és szennyező anyagoktól mentes. Nem kell aggódni amiatt, hogy a marhakollagén bármilyen kárt okoz a szervezetben, vagy olyan mellékhatásokat vált ki, mint egyes gyógyszerek. Más szavakkal, nem kockáztatja az egészséget, ha kozmetikai célokra vagy ízületvédőként használjuk. A marhakollagén nagyszerű választás lehet mindazok számára, akik egyszerű és természetes módot keresnek egészségük javítására, az esetleges mellékhatások nélkül.

Melyik a legjobb marhakollagén formátum számomra?

Amikor a legjobb kollagén kiválasztásáról van szó, segít, ha egy kicsit ismerjük a rendelkezésre álló típusokat. A marhakollagén esetén főként 3 különböző formulával találkozhatunk: por alapú, folyadék vagy kapszula. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai, sokszor a választás a felhasználási céltól függ. A por formátum a legmegfelelőbb, ha gyakran készítünk turmixokat vagy egészséges italokat, míg a kapszulákat reggeli vagy ebéd mellé érdemes bevenni. Kiegészítőként szedve a marhakollagén szokásos adagja napi 2-15 gramm. Fontos megjegyezni, hogy ezek az ajánlások egyéni tényezőktől, például életkortól és életmódbeli szokásoktól függően változhatnak.

A marhakollagén kapszulás kiszerelését azoknak ajánljuk, akik inkább szépészeti célok miatt használják, ebben az esetben a kisebb mennyiség is jelentős javulást hozhat a bőr, köröm és haj állapotában. Kutatások bizonyítják, hogy akár napi 2 gramm kollagén szedésével 12 hét után jelentős változást lehet elérni a bőr hidratáltságában, rugalmasságában és a ráncok elhalványításában. Remek választás továbbá azoknak, akik folyamatosan mozgásban vannak, esetleg sokat utaznak, mivel kis méretük és egyszerű tárolásuk miatt könnyen magukkal vihetik.

Ha az ízületeink és csontok állapotán szeretnénk javítani, ebben az esetben a por formátumból könnyebb a szükséges emeltebb mennyiséget bevinni. Megközelítőleg 10-15
grammra van szükségünk naponta, hogy az érintett területek állapotán és funkcióján javítsunk, mint például a csontokon és az ízületeken.

Összegfoglaló

A marhakollagén hihetetlenül népszerű táplálékkiegészítő volt az elmúlt években, népszerűsége pedig érthető, mivel a kollagén segíthet a bőr rugalmasságában, elősegítheti a körmök és a haj erősödését, és még az ízületi gyulladásokat is csökkentheti. Összességében egyértelmű, hogy a marhakollagén pozitív egészségügyi előnyökkel járhat mindazok számára, akik meg szeretnék őrizni a fiatalságukat, fittségüket. Bár a marhakollagén nem minden egyes problémára gyógyír, azért bebizonyította, hogy jótékony hatással van az általános jólétre. Ha testünk belülről kifelé történő táplálásának módját keressük, a marhakollagénnel érdemes lehet egy próbát tenni, hogy saját magunk is megtapasztalhassuk a kollagénpótlás tudományosan alátámasztott hatásait.

 

COLLAGEN PLUS – HIDROLIZÁLT MARHA KOLLAGÉN – NUTRI NATURE – 90DB

3Vélemények

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük