fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Mire jó az Ashwagandha?

Mi az Ashwagandha? Miért hasznos a szervezetünk számára? Kinek ajánlott a szedése?

Az ashwagandha egy ősi gyógynövény, amely észak Afrikában és India trópusi területein őshonos növény. Más neveken is ismert: Withania somnifera (botanikai neve), illetve ismert még indiai ginseng néven is. A tradícionális indiai gyógyítási rendszerben (Arjuvéda) az egyik legfontosabb gyógyító növényük. Évezredek óta használják a stressz csökkentésére és a hormonháztartás javítására. Az indiai gyógyászatban a fiatalság forrásaként is ismert. Az ashwagandha növény a ló illatához hasonlít, innen jött a neve is:  “ashwa” (ló) “gandha” (szag). Több mint 35 hasznos alkotóelemet azonosítottak az ashwagandhában. A növény gyökérzetét és leveleit használják fel, amelyekben nagy koncenttrátumban található meg az úgynevezett withalolide (vitanolid) hatóanyag.

Miért hasznos a szervezet számára?

1. Segíthet csökkenteni a szorongást, illetve a stresszt
Az ashwagandha csökkentheti a magas kortizol szintet, amely stressz hormonként ismert. Ezáltal segíthet legyőzni a stresszt, amely az egyik fő faktor a betegségek kialakulásában. Idegrendszer javító hatása miatt, segíthet a szorongás és az álmatlanság csökkentésében is.

2. Hormonrendszer optimalizáló
Férfiakban a tesztoszteron szint növekedést két úton éri el. Csökkenti a magas kortizol hormon szintet (~30%-kal), amely a tesztoszteron hormon ellenlábasa. Ha a kortizol szint magas, akkor a tesztoszteron szint lecsökken. A luteinizáló hormon serkentés által éri el a másik hatását, amely a herékre hat. Megfigyelték, hogy javult a spermium mennyisége és mozgékonysága is, ami kifejezetten jó babavárás előtt. A testosteront szint emelkedésével nőhet az izom tömeg, az erő szint és csökkenhet a zsír mennyisége. Nők esetében a progeszteron szint fog nőni, nem pedig tesztosszteron szint. A progeszteron kiemelten fontos a libidó emelésében, a megtermékenyítéshez és a magzat fejlődéséhez. Nők számár egy úgynevezett “védőhormon”. Menopauza esetén is hatékony lehet, mivel a progeszteron nagyobb mértekben csökken, mint az ösztrogén.

3. Magas antioxidáns hatás
A magas antioxidáns hatása révén csökkenti a szabadgyököket a szervezetben, amely kiemelten károsak a szervezet számára. Erről egy korábbi cikkünkben már írtunk [link].

4. Gyulladás csökkentő hatás
A gyulladás a civilizációs betegségek közé sorolandó. Míg egy rövid ideig tartó lokális gyulladás a szervezet számára hasznos lehet – az immunrendszer működésnek része -, hosszan fennmaradó gyulladás azonban súlyos problémákat tud okozni, ezért is fontos a gyulladások mihamarabbi megszűntetése.

5. Csökkenti vércukor szintet, növeli az energia szintet
Ezt úgy éri el, hogy javítja az inzulin kiválasztást és az izmok inzulin érzékenységét, ami által több szénhidrát jut be az izmokba, ezáltal több energiánk lesz.

6. Javítja a memóriát
Az antioxidáns hatása révén megóvja az agy ideg sejtjeit. Komplex hatása révén javítja az agy kapacitását, a memóriát és a teljesítőképességet.

A fent említett információk után nem meglepő, hogy ilyen fontos szerepet tölt be az Arjuvédikus gyógyászatban, hiszen rengeteg pozitív változást képes előidézni a szervezetben.

Kiknek ajánlott főként a szedése?

Mindenkinek aki egy természetes gyógynövényt keres a megnövekedett stressz kezelésére. Különösen ajánlott azok számára, akik nehezen alszanak el, fokozott a stressz a mindennapjaikban, babát szeretnének vagy akik szeretnék természetes úton javítani a szervezet hormontermelését. Azoknak a nők számára is javasolt, akik szeretnék csökkenteni a menopauza tüneteit. A növény széles körben használható, rengeteg pozitív hatása van a szervezetre, amely a civilizációs betegségeink csökkentésében jelenthet nagy segítséget.

Az ashwagandhát már a Nutri Nature-nél is megtalálod praktikus tablettás kiszerelésben.

YOUR CART
  • No products in the cart.
0