fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

pánikbetegség kezelése

Pánikbetegség kezelése Ashwagandhával. Minden amit érdemes tudni szedéséről

A pánikbetegség egy olyan állapot, amelyet a végletes félelem és a szorongás jellemzi. A Pánikbetegség kezelése nehéz és hoosszadalmas folyamat, és nagyon sok ember érintett vele világszerte. Az Ashwagandha egy növényi kiegészítő, amely egyre népszerűbb az egészségügyi szektorban, és sok kutatás azt mutatja, hogy segíthet a pánikbetegség kezelésében. Ebben a blog bejegyzésben megvizsgáljuk az Ashwagandha hatását a pánikbetegségre és az egészségre általánosságban.

Mi az Ashwagandha?

Az Ashwagandha egy növényi kivonat, amelyet hagyományosan az indiai ayurveda gyógyászatban használnak. A növényt gyakran adaptogénnek nevezik, mivel javítja az emberi test alkalmazkodóképességét a stresszes helyzetekhez. Az Ashwagandha kivonatát általában kapszulákban, porokban és tinktúrákban értékesítik.

Mit jelent az, hogy adapotogén gyógynövény?

Az adaptogén gyógynövény olyan növény, amely hatékonyan segít a szervezetnek alkalmazkodni a stresszel és a környezeti változásokkal. Az adaptogén gyógynövények olyan hatóanyagokat
tartalmaznak, amelyek segítenek a szervezetnek megbirkózni a stresszel, anélkül, hogy negatív hatásokat okoznának. Az adaptogén gyógynövények hagyományosan a kínai és az indiai gyógyászatban használatosak. Az adaptogén gyógynövények közé tartozik pl: az Ashwagandha, a ginzeng, a cordyceps és a reishi gomba.

Az adaptogén hatású gyógynövények hatása a kortizol nevű stresszhormon szintjének csökkentésére és az immunrendszer támogatására irányul. Az adaptogén hatású gyógynövények a stresszre adott reakció normalizálásával és az agyi funkciók javításával is kapcsolatosak. Az adaptogén hatású gyógynövények alkalmazása széles körben elterjedt, és számos kutatás bizonyítja hatékonyságukat a stresszkezelésben, a szorongás és a depresszió enyhítésében, az immunrendszer támogatásában és az agyi funkciók javításában.

Mik a pánikbetegség tünetei?

 • A pánikbetegség tünetei a következők lehetnek:
 • Hirtelen jelentkező, intenzív szorongás vagy félelem
 • Erős szívverés, mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés
 • Légszomj, fulladás érzése
 • Szédülés vagy ájulásérzés
 • Émelygés vagy gyomorpanaszok
 • Hidegrázás vagy izzadás
 • Remegés vagy gyengeség érzése
 • Depresszió és szorongás

Az Ashwagandha és a pánikbetegág

Az Ashwagandha adaptogén tulajdonságai miatt a kutatók megvizsgálták annak hatását a pánikbetegségre. Az Ashwagandha egyik fő hatóanyaga a withanolide, amelynek számos jótékony
hatása van a testre. Egyes kutatások azt mutatják, hogy az Ashwagandha használata csökkentheti a szorongás szintjét és javíthatja az általános hangulatot.

Mi az a withanolide?

A withanolide egy olyan vegyület, amely természetesen előfordul az Ashwagandha (Withaniasomnifera) nevű gyógynövényben. A withanolide vegyületek a legfontosabb hatóanyagai az Ashwagandha-nak, és számos terápiás hatásuk ismert. A withanolide-ok több mint 40 fajtája azonosítható az Ashwagandha növényben, és mindegyikük különböző biológiai aktivitással
rendelkezik. A withanolide-ok fontos szerepet játszanak az Ashwagandha adaptogén hatásának kialakításában. A withanolide-ok számos terápiás hatást fejtenek ki, például gyulladáscsökkentő hatásúak, javítják az agyi funkciókat, csökkentik a szorongást és a depressziót, valamint javítják az immunrendszer működését. A withanolide-ok jelenléte az Ashwagandha-ban jelentőséggel bír, mivel ezek a hatóanyagok felelősek a gyógynövény terápiás hatásaiért. Az Ashwagandha kivonatok magas withanolide-tartalma garantálja a hatékony és eredményes kezelést.

Kutatások

Egy 2012-es kutatás azt mutatta, hogy az Ashwagandha hatékonyan csökkentette a szorongást a résztvevők körében. A kutatók azt találták, hogy az Ashwagandha használata csökkentette a kortizol
szintjét, amely egy stresszhormon. A csökkent kortizol szint segíthet csökkenteni a szorongás szintjét  is. Egy másik kutatás során, amelyet 2019-ben publikáltak, azt találták, hogy az Ashwagandha
hatékonyan csökkenti a szorongást és javítja a hangulatot a szorongással küzdő betegek körében. A vizsgálatban résztvevők egy része Ashwagandha-kivonatot kapott, míg a másik csoport placebót. Az Ashwagandha-kivonatot kapó betegek szorongás- és depressziószintje jelentősen csökkent, míg a placebót kapó betegeknél nem történt változás. Az Ashwagandha nemcsak a szorongás és a hangulat javításában lehet hatékony, hanem a stresszkezelésben is segíthet. A kutatók azt állítják, hogy az Ashwagandha csökkenti a kortizol szintjét, és segít a testnek alkalmazkodni a stresszes helyzetekhez.

Mik az Ashwagandha egyéb előnyei?

Az Ashwagandha számos más jótékony hatással is rendelkezik a szervezetre. Ezek közé tartozik a következők:

 • Csökkenti a gyulladást: Az Ashwagandha gyulladáscsökkentő hatású, és segít csökkenteni a
  krónikus gyulladásokat.
 • Javítja az immunrendszert: Az Ashwagandha hatékonyan stimulálja az immunrendszert, és
  segít az egészséges immunműködés fenntartásában.
 • Csökkenti a vérnyomást: Az Ashwagandha hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást és
  segít megelőzni a szívbetegségeket.
 • Javítja az agyi funkciót: Az Ashwagandha javítja az agyi funkciót, és segít a memória és a
  koncentráció javításában.

Hogyan kell használni az Ashwagandha-t?

Az Ashwagandha-t kapszula, por vagy tinktúra formájában lehet beszerezni. Az ajánlott adagolás változó lehet, attól függően, hogy milyen formában fogyasztjuk. Általánosságban a napi 300 -500 mg Ashwagandha ajánlott. Mindig javasolt konzultálni az orvosával vagy a természetgyógyászával, mielőtt elkezdi az Ashwagandha-t fogyasztani.

Ashwaganda – Nutri Nature – 90 tabl.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük