fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Étkezési zselatin, vagy hidrolizált kollagén?

Mi is az a zselatin valójában? Mit jelent az, hogy hidrolizált kollagén? Mi a különbség a kettő között?

Először a zselatinról…

Gondolkoztál már azon, hogy miből készül az étkezési zselatin? A zselatinnal sok helyen találkozhatunk, a legtöbb konyhában is megtalálható. Sok desszert elkészítéséhez használják, különösen a gyümölcsös süteményekhez, de a gumimacinak is az alapanyaga. A zselatint tartalmazó ételekre jellemző, hogy elkészítésük után egy kocsonyás, rugalmas formát vesznek fel.

A zselatint tiszta kollagénből állítják elő. A kollagén többnyire marha, sertés vagy hal eredetű. A tiszta kollagént nagy nyomáson forralják, hogy a molekula kötéseket részlegesen lebontsák. A kapott anyagot, szárítják és tisztítják, ezzel elérve azt a formátumot amit a konyhánkban is megtalálhatunk.

Mit jelent az, hogy hidrolizált kollagén?

A hidrolizált kollagén – más néven kollagén peptid – nem egészen ugyanaz, mint a zselatin. Mindkettőt tiszta kollagénből állítják elő, de a hidrolizált kollagén eléréséhez több folyamatra van szükség, mint a zselatin előállításához. A végeredmény egy rövid, úgynevezett peptid kötés lesz az aminosavak között, amelyek könnyen jutnak át a bélfalon. Ez azt jelenti, hogy gyorsan és jól szívódik fel a szervezetben ennek a szerkezetnek köszönhetően. A könnyebb megértéshez tisztázzunk az aminosav fogalmát.

A fehérjék aminosavakból épülnek fel, a kollagén is egy fehérje. A szervezet a fehérjét -mint egy kész Lego várat – elemeire bontja, majd új fehérjét épít belőle. Természetesen az egyes fehérjék alkotói (aminosav profilja) – ahogyan a Lego-nál is – meghatározzák, hogy mi épülhet belőle. A kollagén esetében – ahogyan egy korábbi cikkünkben is írtuk [cikk a tengeri kollagénről] – több felhasználása is lehet a szervezetben.

Mi a különbség a hidrolizált kollagén és a zselatin között?

Sokszor feltett kérdés, hogy a zselatin jó e a kollagén peptid helyett? A fentebb leírtak alapján mondhatjuk, hogy nem feltétlen jelent megoldást a zselatin mindenki számára, mivel a zselatin molekula súlya jelentősen nagyobb, mint a hidrolizált kollagén esetében.

Az alacsony molekula súly biztosítja a gyors felszívódást, és jobb biohasznosulást. A zselatin emésztése sokak számára problémát okozhat, főként azért, mert az idő elteltével az emésztésünk hatékonysága csökken. Ha azt szeretnénk, hogy gyönyörű bőrünk, erős körmünk és ragyogó hajunk legyen, a kollagén peptid jobb, biztosabb választás. A kollagén peptid felszívódása közel 100%-os, cégünk ezért – figyelembe véve a kutatásokat – ezt a formátumot biztosítja a fogyasztói számára, mivel fontos számunkra a vásárlóink elégedettsége. A Nutri Nature azon dolgozik, hogy a legjobb forrásból biztosítsa termékeit fogyasztói számára, hogy gyorsan, eredményesen elérhessék a kívánt célt, legyen az egy gyönyörű bőr vagy egy ragyogó haj.