Blog

Valóban segít az L-karnitin, a CLA és zöld tea a fogyásban?

2021.05.21 17:39
Valóban segít az L-karnitin, a CLA és zöld tea a fogyásban?

Milyen hatása van az L-karnitinnek a szervezetre? Hogyan működik a CLA? Milyen hatása van a zöld teának? Miért kiváló választás ez a kombó?

Sokat hallani ezekről az összetevőkről ha fogyásra esik a szó, ami nem véletlen. Hamarabb elérhetjük a kívánt célunkat, ha megfelelő összetevőket választunk. A zsírégetést az egyes hatóanyagok különbözőképpen támogathatják. Vannak hatóanyagok, amelyek a zsíranyagcserét segítik, vannak olyanok, amelyek az étvágyat csökkentik. Érdemes bevált összetevőket választani, amelyek már sokat bizonyítottak.

Milyen hatása van az L-karnitinnek a szervezetre?

Az L-karnitin egy igen népszerű termék, ha a fokozottabb zsírfelhasználás a cél. Forrásai főként a húsok, de az alacsony L-karnitin tartalmuk miatt nem váltanak ki komoly hatást. A szervezet is képes előállítani két aminosavból (lizin, metionin), azonban ez a folyamat elég vitamin és ásványi anyag igényes. Ennek okán a rendelkezésre álló mennyiség nem mindig elegendő, különösen aktivitás során és idősebb korban. Az L-karnitin legfőbb szerepe a zsírsavak szállítása a mitokondriumba (a szervezet energia termelő része), ahol energia képződik ezáltal. A szervezetünk a nap nagy részében a zsírokat használja, mint energia forrás. A szív energiafelhasználásának 60%-át a zsírok fedezik, de a szervezet többi része is jól használja, külösen nyugalmi állapotban.

Fontos kiemelni, hogy az L-karnitin nem csak a testzsír csökkentésében hasznos. Számos kutatás bizonyította, hogy támogatja a szív egészségét is. Jó hatással van a vércukor szintre, a koszorú erekre és az állóképességre. Sportolás után meggyorsíthatjuk a regenerációt, ha L-karnitint fogyasztunk.

Hogyan működik a CLA?

A CLA, másnéven konjugált linolsav az Omega 6 zsírsavak közé tartozik. Bár az Omega 6 zsírsavakat általában rossz szavakkal illetik, azonban a CLA kivételt képez. Segíti a zsír és a fehérje felhasználását, képes egyszerre támogatni az izom építését és a zsír bontását. Kis mennyiségben megtalálhatjuk a húsban és a tejtermékekben. Pozitív hatását a rák kezelésében is alkalmazták már számtalanszor.

Milyen hatása van a zöld teának?

A zöld tea fontos részét képezi az ázsiai kultúrának. Magas antioxidáns tartalommal rendelkezik és segíti a sejtregenerációt. Erősíti az immunrendszert és csökkenti a koleszterin szintet. A benne található koffein elnyújtottabb hatású, folyamatos éberséget biztosít a nap folyamán. A zöld teában lévő koffein és az EGCG együttesen termogén hatást fejtenek ki, amely során a kalóriák elégetésével enyhén megemelkedik a test hőmérséklet.

Miért kiváló választás ez a kombó?

A fent említett hatóanyagok együtt alkalmazva remekül segítenek abban, hogy gyorsabban megszabaduljunk a felesleges zsírtól, valamint felpörgetik az energia szintünket. Mivel a Nutri Nature zsírégetője csak 18mg koffeint tartalmaz, azok is szedhetik akiknek szív- és érredszeri problémájuk van. Érdemes a reggeli órákban beszedni, hogy ne zavarjuk meg az alvásunkat, ami kiemelten fontos a zsírégetés szempontjából.