fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

kalcium-pyruvate

Mi az a kalcium-piruvát? Minden, amit tudnod kell róla

Mi az a kalcium piruvát? Valóban hatásos zsírégető?

A piruvát a glikolízis során keletkezik, amely során a szénhidrátok lebomlanak, ezáltal energiát hozzanak létre. A kalcium-piruvát egy népszerű étrend-kiegészítő, amely elsősorban zsírégető hatása miatt lett igen népszerű termék.

Cikkünkből kiderül, hogy a jelenlegi kutatások mit mondanak a kalcium-piruvátról, milyen lehetséges előnyei és hátrányai lehetnek

Segítheti-e a kalcium piruvát a fogyást és az elhízást?

Eősegítheti a fogyást azáltal, hogy fokozza a zsírbontást a szervezetben. A piruvát részt vesz az anyagcsere-ciklusban, hogy energiát termeljen a szervezetben, így a kiegészítőként való szedése növelheti az energia mennyiségét és a zsírégetést.

Gyulladáscsökkentő hatású lehet

Állatkísérletek arra utalnak, hogy a kalcium-piruvát gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezhet, ami jótékony hatással lehet a gyomor-bélrendszer és a csontok egészségére. Egy patkányokon végzett kísérlet megállapította, hogy a7 napon át történő pótlása csökkentette a gyulladást a szervezetükben. Egy másik állatkísérlet megállapította, hogy a pyruvate kiegészítése nemcsak a gyulladást, hanem az immunstátuszt is javította.

Védheti a szemünket

Néhány régebbi állatkísérlet szerint segíthet megelőzni vagy késleltetni a szürkehályog kialakulását

Immunerősítő hatású lehet

Megfigyelték, hogy a kalcium-piruvát-kiegészítők jótékonyan hatnak az immunrendszer működésére patkányoknál, akiknél gyógyszerekkel kiváltott irritábilis bélbetegség (IBD) fordult elő.

Támogathatja a szív egészségét

Egy, a kardiopulmonális bypass műtét után lábadozó sertéseken végzett vizsgálatban a piruvát adása jótékonyan hatott a szívműködésre.

Támogathatja a fizikai teljesítményt

Bár vannak anekdotikus beszámolók arról, hogy a kalcium-piruvát javítja az energiaszintet és küzd a fáradtság ellen az állóképességi sportolók esetében, a bizonyítékok vegyesek, egyes tanulmányok nem találtak hatást.

Pyruvate mellékhatásai

Ha a megadott mennyiségben szedjük, akkor a pyruvate 100% biztonságos étrend-kiegészítő. Nagyobb dózis beszedése esetén lehetnek mellékhatások!

A  használatának leggyakrabban jelentett mellékhatásai közé tartoznak a gyomor-bélrendszeri problémák, például hasmenés és puffadás.

A mellékhatások elkerülhetők, ha csökkentjük a bevitt adagok mennyiségét, vagy vagy ha abbahagyjuk a szedését.

Hogyan kell szedni?

A kalcium-piruvátot leggyakrabban szájon át, porított vagy kapszula formájában veszik be. A  tipikus adagjai napi 1500-3000 mg.

Terhes és szoptató nőknek nem ajánlott a szedése!

GREEN TEA + L-CARNITINE + CLA – NUTRI NATURE – 90DB

Social Share