fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

Minden, amit a halkollagénről tudni szeretnél.

Hogyan nyerik ki a kollagént a halakból? Miért szedjek halkollagént? Milyen előnyei vannak a hidrolizált halkollagén kapszulának?

A tengeri kollagén egy új alternatíva lehet azok számára, akik fenntartható, egészséges terméket szeretnének használni, egészségük és fiatalos bőrük megőrzésére. Fontos megemlíteni, hogy az előállítása nem terheli a környezetet, ugyanis az élelmiszer gyártásnál a halak ezen részei nem kerülnek felhasználásra.

HOGYAN NYERIK KI A KOLLAGÉNT A HALAKBÓL?

Táplálékkiegészítő előállításához többnyire a halak bőrét, pikkelyeit, csontjait és uszonyait használják fel. Az előállítás során a kollagént különválasztják a többi alkotóelemtől, majd a hidrolizációs folyamat során kisebb részekre bontják a jobb felszívódás elérése érdekében.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK A TÖBBI KOLLAGÉN FORRÁSTÓL?

Elmondható, hogy a legfőbb különbség a kollagén típusa és a étrend preferencia.
A halkollagén eltér a marha és a sertés kollagéntől, mivel a szervezet könnyebben emészti meg. Felszívódásuk és biohasznosulásuk a legjobb más állatokhoz képest, ami rendkívül fontos, mert így kevesebb mennyiség is elegendő lehet.

Legalább 29 kollagéntípust azonosítottak és osztályoztak elsősorban felépítésük szerint. A testünkben megtalálható kollagén több mint 90%-a I. típusú kollagén, gyakori típusok továbbá a II., III., IV. Az I. típusú leginkább arról ismert, hogy megalapozza a gyönyörű bőrt, az erős kötőszöveteket és az erős csontokat.
A hal kollagén kapszula főként I. típusú kollagént tartalmaz. Ez a típus mindenhol megtalálható a szervezetben, kivéve a porcban.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK HAL KOLLAGÉN KAPSZULÁNAK?

Támogatja a bőr egészségét, segíti csökkenteni a ráncokat [link a ráncokról szóló cikkre].Mivel a bőr megközelítőleg 70%-át alkotja, ezáltal nagyban befolyásolja a bőr feszességét, hidratáltságát és rugalmasságát.

Sebgyógyítás
A hal kollagén kapszula segíthet a horzsolások, vágások vagy komolyabb sebek szebb és gyorsabb gyógyulásakor. A kollagén részt vesz a sebgyógyulás minden folyamatában, ezért kritikus fontosságú.

Elősegítheti a minőségi alvást
A tengeri kollagénben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav a glycin, amely hozzájárul a mélyebb alváshoz.

Fokozza az edzés hatékonyságát
Ha szeretnél többet kihozni az edzésedből, a tengeri kollagén jó választás lehet. A benne lévő glycin kapcsolódik a kreatin termeléshez, ami közvetlenül javítja az erőszintet. A benne található prolin pedig antioxidánsként működik, amely segít megelőzni az edzés utáni fájdalmakat.

Javítja a csontok erősségét
Segíti a cálcium, a foszfor, és egy egyéb ásványi anyagok felszívódását, hasznos lehet a csontritkulás elleni küzdelemben is.

Antioxidáns tartalom
Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket a szervezetben. A szabadgyökök számos betegség kialakulásáért felelősek.

Íztelen, szagtalan
Nem kell kompromisszumot kötnünk, ha hal kollagént keresünk. Megtalálható íztelen, szagtalan formátumban, amilyen a Nutri Nature terméke is.

Összegzésül elmondható, hogy a hal kollagén kapszula remek választás lehet azok számára, akik szeretnének egy fenntartható, könnyen emészthető készítményt, amely segít egészségük megőrzésükben, valamint bőrük védelmében.