fbpx
icon

PONTGYŰJTÉS Regisztrálj és gyűjts pontokat! Regisztrált vásárlóink minden vásárlásaik után pontokat gyűjthetnek!

Minden újonnan regisztráló extra 100Ft-ot kap! Ha hírlevelünkre is feliratkozik, még extra 100Ft-ot adunk! Minden hónapban extra pontokat adunk akciós termékeinkre, így akár 300Ft-ot is be tudsz zsebelni termékenként pontgyűjtő számládra! A pontokat bármikor le tudod vásárolni!

Cég székhelye: 6726 Szeged, Fogarasi u. 10/B

halkollagén

A hidrolizált halkollagén az egyik slágertermékünk, mutatjuk miért

A hidrolizált halkollagén egyre népszerűbbé válik a különböző egészségügyi előnyei miatt. A hidrolizált hal kollagén könnyen emészthető és könnyen tudja hasznosítani szervezetünk. A kollagén egy fehérje, amely fontos szerepet játszik a testünkben, a bőrünk, a hajunk, a csontjaink és az ízületeink egészségének fenntartásában. A hidrolizált hal kollagén előnyei közé tartozik a ráncok csökkentése, az ízületi fájdalom enyhítése és a bőr rugalmasságának javítása.

Mi az a hidrolizált hal kollagén?

A hidrolizált hal kollagén egy kollagén típus, amelyet a halakból nyernek ki. Az hidrolizált kollagén olyan kollagéntípus, amelyet előzetesen hidrolizálnak, vagyis enzimatikus úton apróbb molekulákká bontanak, hogy könnyen felszívódjon a testben.

Miért érdemes hidrolizált hal kollagént szedni?

Ráncok csökkentése és bőrjavítás

A tengeri hal kollagén a bőrünkben található feszességért és rugalmasságért felelős fehérje. Az életkor előrehaladtával a kollagén termelődése lelassul, ami miatt a bőrünk elveszíti a rugalmasságát és feszességét, és ráncosodik. Azonban a hidrolizált halkollagén szedése elősegíti a kollagén termelődését, így csökkentheti a ráncokat és javíthatja a bőr rugalmasságát.

Az ízületi fájdalom enyhítése

Az ízületekben található kollagén felelős az ízületek stabilitásáért és mozgékonyságáért. Az ízületi fájdalom és merevség oka gyakran a kollagén hiánya az ízületekben. A hidrolizált hal kollagén szedése elősegíti az ízületi kollagén termelődést, így enyhítheti az ízületi fájdalmakat és a merevséget.

Csontok egészsége

A kollagén a csontokban is megtalálható, és felelős a csontok erősségéért és rugalmasságáért. Az életkor előrehaladtával a kollagén szintje a csontokban is csökken, ami elősegíti az osteoporózis
kialakulását. A hidrolizált hal kollagén szedése elősegítheti a csontok egészségét és a csonttömeg fenntartását, így csökkentheti az osteoporózis kockázatát.

Haj és köröm egészsége

A hidrolizált halkollagén a haj és a köröm egészségére is pozitív hatással lehet. A kollagén felelős a haj és a köröm erősségéért és rugalmasságáért is. A hidrolizált hal kollagén szedése elősegíti a haj és a köröm növekedését és erősödését.

Mire használható a hidrolizált hal kollagén?

A hidrolizált hal kollagén számos egészségügyi problémára használható, például:

1. Ráncosodás, bőrproblémák, ekcéma, psoriasis
2. Ízületi fájdalmak és gyulladások
3. Csontok egészsége és osteoporózis megelőzése
4. Haj- és körömproblémák
5. Sportolók izom- és ínsérüléseinek megelőzése és kezelése

Terhes nők szedhetik a hidrolizált hal kollagént?

A hidrolizált hal kollagén általában biztonságos a terhes nők számára, de mindig ajánlott konzultálni az orvossal a terhesség alatti kiegészítők használatával kapcsolatban.

Ha valakinek fájnak az ízületei, hogyan segíthet a hidrolizált hal kollagén?

A hidrolizált hal kollagén szedése segíthet az ízületekben található kollagén termelődésének elősegítésével, ami csökkentheti az ízületi fájdalmakat és a merevséget. A hidrolizált hal kollagén gyulladáscsökkentő hatású is lehet, ami szintén segíthet az ízületi fájdalmak és gyulladások enyhítésében.

Mennyi hidrolizált hal kollagént kell szedni naponta?

A hidrolizált hal kollagén adagolása általában a termék típusától és a problémától függ. Általában a javasolt napi adag 1-5 gramm között van, de mindig ajánlott követni a termék csomagolásán feltüntetett adagolási útmutatót, illetve konzultálni az orvosával vagy táplálkozási szakemberrel.

Van-e valamilyen mellékhatása a hidrolizált hal kollagén szedésének?

Általában a hidrolizált hal kollagén por biztonságos és mellékhatások nélküli. Azonban egyes embereknél enyhe gyomor-bélrendszeri panaszokat, például puffadást, hasmenést vagy székrekedést okozhat. Ha bármilyen kellemetlen tünetet észlel, érdemes csökkenteni az adagot vagy konzultálni az orvosával. Milyen tanulmányok támasztják alá a hidrolizált hal kollagén hatásait?* Számos tanulmány vizsgálta a hidrolizált hal kollagén egészségügyi előnyeit. Az alábbiakban összefoglaljuk néhány fontosabb tanulmány eredményeit:

  • A hidrolizált hal kollagén szedése elősegítheti a bőr hidratáltságát és rugalmasságát, valamint csökkentheti a ráncokat és az öregedés jeleit.
  • A hidrolizált hal kollagén használata hatékony lehet az osteoarthritisz kezelésében, mivel javítja az ízületi fájdalmakat és a funkciót.
  • A hidrolizált hal kollagén szedése javíthatja az izomtömeget és az erőt a sportolók körében, valamint segíthet az izomsérülések és az ínszalag-sérülések megelőzésében. (3)
  • A hidrolizált hal kollagén szedése segíthet csökkenteni a testzsírt és javítani az anyagcserét az elhízással küzdők körében. (4)
  • A hidrolizált hal kollagén szedése segíthet csökkenteni a csontvesztést és javítani a csontok egészségét az idősebbeknél. (5)

Összefoglalva:

A hidrolizált halkollagén szedése számos egészségügyi előnnyel járhat, például javíthatja a bőr, az ízületek, a csontok, a haj és a köröm egészségét. A hidrolizált hal kollagén biztonságos és egyszerűen felhasználható, így érdemes kipróbálni azoknak, akik szeretnék javítani az egészségüket és az életminőségüket.

* Az alábbiakban néhány kutatási eredményt ismertetünk, amelyek alátámasztják a hidrolizált halkollagén egészségügyi előnyeit. Oesser, S., et al. "Oral administration of 14C labeled gelatin hydrolysate leads to an accumulation of radioactivity in cartilage of mice (C57/BL)." The Journal of Nutrition 129.10 (1999): 1891-1895.

Benito-Ruiz, P., et al. "A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort." International journal of food sciences and nutrition 60.sup2 (2009): 99-113.

Moskowitz, R. W. "Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease." Seminars in arthritis and rheumatism. Vol. 30. No. 2. WB Saunders, 2000.

Choi, S. Y., et al. "Orally administered collagen peptides attenuate the progression of osteoarthritis by inhibiting NF-κB signaling." International journal of molecular sciences 19.9 (2018): 2682.

Jang, H. J., et al. "Effects of collagen tripeptide supplement on skin properties: a prospective, randomized, controlled study." Journal of Cosmetic and Laser Therapy 20.3 (2018): 170-174.

Ezek a tanulmányok bizonyítják, hogy a hidrolizált hal kollagén hasznos lehet az ízületi fájdalmak, a porckopás, a bőröregedés és más egészségügyi problémák kezelésében. Azonban mindig fontos,
hogy konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt szedne,

Social Share

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük